Basın Bülteni

Ramazan klasiği irmik helvasına yüzde 81 süt oranıyla Golf Maraşım dokunuşu

Türkiye’nin lider dondurma üreticilerinden Golf Dondurma, yüzde 81 sütlü, Üstün Lezzet Ödüllü Golf Maraşım ile tüketicilerini lezzete doyuruyor. Kahramanmaraş fabrikasında üretilen ve yerel üreticilerden temin ettiği sütle Türkiye ekonomisine katkı sağlayan Golf Dondurma, Maraşım’ın benzersiz kıvamını ve yoğun süt tadını sofralara taşırken 7’den 70’e herkesin favorisi olmaya devam ediyor. Ramazan ayının en sevilen tatlılarından dondurmalı irmik helvası, Golf Maraşım’ın eşsiz dokunuşuyla bambaşka bir deneyime dönüşürken, geleneksel irmik helvasına lezzetli bir fark katmak isteyenler için fıstıklı irmik helvası ve Golf Maraşım Sade’nin enfes uyumu, iftar sofralarına tatlı bir şölen sunuyor.

 
22 yıldır en yeni teknolojileri kullanarak dondurma keyfini bir üst seviyeye taşıyan Golf Dondurma, inovatif üretim anlayışıyla tüketicilerine en kaliteli ürünleri sunmaya devam ediyor. Golf Maraşım, yüzde 81 süt oranı ve pancar şekeri ile tatlandırılmış dondurmasıyla doğal ve yoğun lezzeti sofralara taşıyor. Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlılarından irmik helvası ve Golf Maraşım’ın buluşmasıyla ortaya çıkan muhteşem uyum, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Hadi gelin, iftar sofralarınızı Golf Maraşım Sade ile taçlandırarak ramazan klasiği dondurmalı irmik helvasını, fıstıklı bir yorumla lezzet şölenine dönüştürelim!

Golf Maraşım ile Dondurmalı Fıstıklı İrmik Helvası tarifi:

Malzemeler

-1 su bardağı irmik

-1 su bardağı toz şeker

-1 su bardağı su (200 ml)

-1 su bardağı süt (200 ml)

-1 su bardağı toz Antep fıstığı

-50 gr tereyağı

-Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

Servis için;

-Golf Maraşım dondurma

Hazırlanışı

1-Orta boy bir tencereye su, süt ve şekeri alalım. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak ısıtalım, ancak kaynatmamaya dikkat edelim.

2Ayrı bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağını eritelim. Üzerine irmiği ekleyelim ve kısık ateşte, sürekli karıştırarak yaklaşık 5 dakika kavuralım.

3-Antep fıstığını ekleyerek 1-2 dakika daha kavuralım.

4-Son olarak hazırladığımız şerbeti kavrulmuş irmiğe ekleyelim.

5-Sürekli karıştırarak irmik tüm şerbeti çekinceye kadar pişirelim. Helva istenilen kıvama geldiğinde ocağı kapatalım, tavanın kapağını da kapatarak dinlenmeye bırakalım.


Dinlenen helvayı Golf Maraşım dondurma eşliğinde servis edelim. Bu tarifi kaydedin, Golf Maraşım’ın enfes kıvamıyla bütünleşen klasiği ramazan ayı boyunca sevdikleriniz ve ailenizle paylaşın. Şimdiden afiyet olsun!